NieuwsBiografieLuisterenFoto'sTekstenContact
 
 
Biografie
Fine by Eleven bestaat sinds einde vorige eeuw. Fons de Graaf, singer songwriter, bracht 5 Tilburgse muzikanten  bijeen in een studio en in 2001 bracht FbE haar debuut-cd “Stories in the Magazines” uit. Het album ontving enige lovende kritieken voor de poppy rocksongs en de afgewogen combinatie tussen ballads en uptempo materiaal. Na meerdere optredens te hebben gedaan besloten de bandleden zich in 2003 en 2004 zich tijdelijk op andere muzikale uitdagingen te gaan richten.
In 2005 kwam enige oude garde van FbE dankzij een van die andere muzikale experimenten in aanraking met een keur van nieuwe muzikanten, waaruit een uitstekende rockband werd geformeerd, die in staat was om zowel vette rockswingertjes neer te zetten als gevoelig materiaal op het scherpst van de snede te spelen.

Er lagen weer nieuwe songs die door Fons zelf of in combinatie met andere bandleden waren geschreven. Besloten werd om met FbE een nieuwe cd te gaan opnemen. De naam van de nieuwe cd had – achteraf gezien – beter “Murphy’s Law” kunnen heten. Tijdens de opnames werden  muzikanten langdurig ziek, kwam er rook uit computers en crashten harddisks met daarop relevant materiaal.
Maar……….het is begin 2009 en FbE komt met haar 2de cd: “Fools for Legends”, genoemd naar één van de songs. Wederom bevat het album een mixture van rocksongs en subtiel materiaal, dit keer gezien de huidige samenstelling van de band met een wat rauwer randje gespeeld.

Op dit moment bestaat FbE behalve uit Fons die lead-vocals en gitaren voor zijn rekening neemt, verder uit: Tjerk Riemers, een chansonnier, die niet alleen fantastisch gitaar speelt, maar FbE van een fantastisch koor kan voorzien, samen met Nick Heijder, vooral drummer maar dus ook zanger en bespeler van zo ongeveer alles dat ten minste 10 minuten in zijn handen verkeert. Op het titelnummer van de nieuwe cd speelt Nick gitaar. Zij die hem kennen horen het meteen. Marco Boudewijns voorziet de songs wederom en als vanouds van prachtige piano- en hammond arrangementen en is verantwoordelijk voor het orkerstgehalte. Mathijs Vermeulen, de enige niet oud-gediende en ook bekend van m.n. The Germaphonics, speelt basgitaar.

Wij zijn enige mensen erkentelijk voor hun bijdrage aan de cd. Max Sigmans van The Germaphonics speelt mandoline op “One for the Road”. Tamba Kieboom (ook van The Germaphonics) speelt op meerdere tracks gitaar. En dan is er tot slot Niels Claassens, die meerdere nummers van verrassende keyboard-partijen voorziet.
 


© 2009 Fine By Eleven
Webdesign: vandannis.nl